fbpx

Apple iPhone 8-event op 12 september 2017

Apple iPhone 8

Na maandenlange speculaties en geruchten is er eindelijk duidelijkheid. Apple heeft zojuist de uitnodigingen voor het aankomende iPhone-evenement verstuurd, waar we de nieuwe iPhone 8 en iPhone 7s kunnen verwachten. Op dinsdag 12 september 2017 om 19:00 Nederlandse tijd is het zover en zal Apple diverse nieuwe producten aankondigen. Het evenement vindt plaats in het gloednieuwe Steve Jobs Theater.

De belangrijkste verwachtingen in het kort:

  • ¬†iPhone 8: compleet nieuwe iPhone met randloos OLED-scherm en gezichtsherkenning.
  • iPhone 7s en iPhone 7s Plus: verbeterde iPhones met aangepast design en draadloos opladen.
  • Apple Watch Series 3: nieuwe Apple Watch met eigen 4G-verbinding.
  • Apple TV 5: vernieuwde Apple TV met ondersteuning van 4K en HDR voor hogere beeldkwaliteit.
  • iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11: definitieve verschijningsdata van alle nieuwe software-versies.

Livestream op 12 september
Apple zal ook een livestream beschikbaar stellen van het evenement. Voor de vierde generatie Apple TV heeft Apple een speciale Apple Events-appuitgebracht waarop je live naar presentaties kunt kijken. Verder kun je het event live meekijken via je iPhone, iPad, computer (Mac of Windows 10 met Edge) of tweede en derde generatie Apple TV.

iPhone 8: vrijwel zeker
De¬†iPhone 8¬†wordt het paradepaardje van dit najaar. Het toestel, dat misschien nog wel een andere naam krijgt, wordt het nieuwe topmodel en krijgt de meeste nieuwe functies. Het zal spannend zijn of Nederland en Belgi√ę meteen bij de eerste groep landen zitten en of de prijs inderdaad zo hoog uitvalt als voorspeld. Belangrijke verwachte features zijn: een randloos scherm, gezichtsherkenning met 3D-camera, draadloos opladen en geen Touch ID meer.

iPhone 7s en iPhone 7s Plus: vrijwel zeker

Naast de iPhone 8 gaat Apple dit jaar naar verwachting ook twee opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aankondigen, voorzien van enkele nieuwe features. Als je op zoek bent naar een betaalbare vervanger van je huidige iPhone, dan ben je waarschijnlijk beter af met de iPhone 7s. Het zal ons niet verbazen als de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus de vervangers worden van de huidige iPhone 7, zoals Apple dat eerder ook al deed met de iPhone 5c en de iPhone 5.

iOS 11: vrijwel zeker

iOS 11 is de eerstvolgende grote update van iOS en verschijnt in september. De aankondiging van de releasedatum is vooral van belang voor mensen die hun huidige iPhone of iPad willen blijven gebruiken en benieuwd zijn wanneer ze kunnen updaten. Apple heeft al heel wat beta’s van iOS 11 vrijgegeven en vlak na het evenement volgt de allerlaatste versie, de zogenaamde Golden Master.

Apple Watch Series 3: vrijwel zeker
De Apple Watch kan tijdens deze najaarspresentatie niet ontbreken. Dit jaar ligt de Apple Watch Series 3 in het verschiet, het derde model van Apple zijn smartwatch en de opvolger van de Apple Watch Series 2 van vorig jaar. Over de prijs en de releasedatum van de Apple Watch Series 3 is nog niet veel bekend, maar het is de verwachting dat dit model eind september of begin oktober in de schappen ligt. Apple zal alle details tijdens het evenement bespreken. Verwacht in ieder geval een mobiele 4G-verbinding, betere processor en mogelijk ook betere batterij.

watchOS 4: vrijwel zeker

De nieuwe Apple Watch Series 3 wordt standaard geleverd met watchOS 4, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch. Ook watchOS 4 wordt al sinds juni getest door ontwikkelaars en bevindt zich in de afrondende fase.

Apple TV 5: vrijwel zeker

Twee jaar geleden kondigde Apple de vierde generatie Apple TV aan, tegelijkertijd met de iPhone 6s. Dit jaar zou Apple er klaar voor zijn om een opvolger uit de doeken te doen. Het is de verwachting dat de vijfde generatie Apple TV aan de buitenkant weinig verschilt van de vorige versie, maar dat er vooral binnenin wat veranderingen zijn zoals 4K en HDR. Mogelijk komt de Apple TV 5 iets later beschikbaar, zodat het de iPhone 8, iPhone 7s en Apple Watch Series 3 niet in de weg zit.

 tvOS 11: vrijwel zeker

tvOS 11 is de kleinste update van de vier besturingssystemen, maar mogelijk heeft Apple nog wat in het verschiet. Tijdens de WWDC liet Tim Cook weten dat we in het najaar nog meer over de Apple TV zouden horen. Het zou ons niet verbazen als er in tvOS 11 nog allerlei extra functies zitten die exclusief werken op de vijfde generatie Apple TV.

HomePod: waarschijnlijk
Tijdens de WWDC kondigde Apple de¬†HomePod¬†aan, de aankomende slimme speaker die werkt met Siri. We weten inmiddels al een aantal details, al is het maar vanwege het lek van de HomePod-software. Toch zijn nog niet alle details onthuld. Zo weten we nog niet wanneer de speaker precies in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australi√ę verschijnt. Het enige wat Apple heeft laten weten, is dat de HomePod in december in deze drie landen beschikbaar¬†komt. Wellicht dat Apple tijdens het iPhone-event een specifieke releasedatum voor deze landen bekendmaakt. Nederland en Belgi√ę zitten hier in ieder geval nog niet bij: wij volgen pas begin volgend jaar.

Kortom, redenen genoeg om even bij ons langs te komen op de Keppelstraat in Dokkum om te zien welke oplossingen allemaal superhandig voor u zijn !

Tot Snel !