fbpx

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”Rij” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” column_structure=”1_4,3_4″][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://www.audiocom.nl/wp-content/uploads/2017/02/Audiocom_web-4.jpg” align_tablet=”center” align_last_edited=”on|desktop” admin_label=”Afbeelding” _builder_version=”3.23″ sticky=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” always_center_on_mobile=”on”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.4.6″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ymo Kooistra

In 1996 ben ik gestart met mijn bedrijf en toen waren we de enige in Friesland waar je een ‘telefoon voor onderweg’ kon kopen. Dit was nog in de tijd voor de GSM, het netwerk heette toen ATF3 en werkte op heel andere frequenties dan nu. Ook waren de toestellen nogal anders van formaat. Draagbaar waren ze wel, maar daar was bij de eerste modellen ook alles mee gezegd. De combinatie met car audio (autoradio’s, speakers, versterkers en ook subwoofers) was snel gemaakt en van daar uit is ook de naam ontstaan: Audiocom.

Inbouwen
In die tijd waren we de enige specialist in Friesland. Opdrachten kwamen dan ook vanuit de hele provincie en tot onze klanten behoorden vele autodealers voor de inbouw van speakers, autoradio’s, navigatiesystemen als Philips Carin, carkits en eerder autotelefoons. Kent u ze nog die autotelefoons? Bijvoorbeeld de Nokia 6090, een grote hoorn met krulsnoer. We bouwden deze voorin, voor de bestuurder, maar ook achterin voor bijvoorbeeld de directeur. Inbouwen voor dealerbedrijven doen we nog steeds, alleen nu geen speakers en autoradio’s meer, maar ritregistratiesystemen, Stinger Radar- en Laseralarmering en wifi op 12 Volt.

Van trilaccu naar Apple partner
Nergens te krijgen, maar wij hadden ze: een tril accu voor je Nokia 5110. Een landelijke dagbladadvertentie leverde klanten op door het hele land. De telefoon stond de hele dag roodgloeiend. We hebben er duizenden van verkocht. Trots waren we toen we Nokia Service Point werden”alle reparaties en software updates konden we gewoon zelf doen.Klanten hoefden minder lang hun toestel te missen, doordat we de reparaties gewoon, hier, in eigen huis deden. Dat zelfde trotse gevoel hadden we weer toen we de officiële Apple raam sticker ontvingen. We zijn nu officieel partner van Apple en hebben een eigen reparatieafdeling welke gebruikt maakt van originele onderdelen, ook voor Apple, Samsung, HTC en Huawei smartphones.

Business Center
Sinds de zomer van 2016 hebben we ons Business Center geopend. Zakelijke klanten kunnen hier terecht voor vragen en oplossing omtrent bereikbaarheid. Ook geven we hier extra aandacht aan ritregistratiesystemen, in-car entertainment, camerabewaking en Stinger Radar- en Laserproducten. Onze showroom is ingericht met een koffiehoek, Xelion voip telefonie demo opstelling en diverse tablets en smartphones. Maar we komen net zo makkelijk bij de klant op locatie, voor reparatie, inbouw maar ook voor adviesgesprekken.

Teletext
Wij hebben de ontwikkeling doorgemaakt van bellen met een Nokia van 1200 gulden tot aan ‘iedereen online.’ En alle tussenliggende mijlpalen, als de Nokia Communicator met ingebouwde fax en modem, de opkomst van prepaid, KPN Imode, Vodafone Live! en MMS. We verkochten faxen, computers, modems, KPN Quattrovox-en en andere centrales. We behoorden, toen het nog bijgehouden werd, tot de top 20 Business Dealers van Vodafone. We hebben alles, maar dan ook werkelijk van alles in auto’s gebouwd: schermen in hoofdsteunen, koppeling op het voorste scherm, achterin teletext (voor de beurskoersen, later playstations, dvd spelers en harde schijven met films, draadloos uploadbaar via wifi.

En nu?
Nu verkopen we vast-mobiel integratie, internetverbindingen van 4G tot glasvezel, coax en dsl, camerabewaking, ritregistratie en Stinger en ontzorgen organisaties volledig op het gebied van telefonie, internet en ICT onderhoud, tegen zeer concurrerende prijzen. In de winkel kunt u terecht voor telefonie, tv-internet en bellen. Dankzij cursussen, seminars en persoonlijke interesse zijn de medewerkers volledig op de hoogte en kunnen per direct een voorbeeld berekening maken.

Ontwikkelingen volgen
Deze meer dan 20 jaar geschiedenis en ontwikkelingen en betrokken medewerkers maakt dat wij de ideale partner zijn voor bedrijven en een uitstekende keus voor particulieren. Service staat bij ons hoog in het vaandel, altijd al. We volgen de ontwikkelingen in de markt op de voet en staan graag voor u klaar!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]