fbpx

IoT-ervaring met Samsung’s SmartThings-app

Met een reeks nieuwe producten en diensten wil Samsung IoT toegankelijker maken, zowel thuis, op kantoor als onderweg. SmartThings brengt de bestaande IoT-apps op één plek samen: je stuurt al jouw IoT-apparaten aan vanuit de SmartThings-app. In aanvulling hierop gaat Samsung HARMAN Ignite, het cloud platform voor de connected car, integreren in de SmartThings cloud voor IoT-apparaten.

IoT komt voor velen over als complex en gefragmenteerd,” zegt Hyunsuk (HS) Kim, President, Head of Samsung Consumer Electronics and Samsung Research. “Wij zijn daarom gaan onderzoeken hoe wij verschillende ecosystemen en IoT-apparatuur beter kunnen laten samenwerken. Met de nieuwe producten en diensten die wij op CES presenteren maken we het IoT – en daarmee het dagelijks leven – een stuk eenvoudiger. Ons doel is om alle Samsung apparatuur vanaf 2020 intelligent te maken, zodat iedereen straks in staat is direct te doen wat hij wil, wanneer hij wil.”

IoT voor iedereen
Apparaten verbinden en slimmer maken, vindt Samsung essentieel. Neem nu Bixby, Samsungs virtuele assistent die reageert op stemcommando’s. Bixby zorgt er nu al voor dat mensen meer gedaan krijgen met hun smartphones. De volgende stap is om Bixby ook aan te bieden op tal van andere apparatuur, waaronder de half miljard Samsung-toestellen wereldwijd. Met apparatuur die op een intelligente manier samenwerkt wordt alles eenvoudiger, van het doen van de was tot het voorbereiden van een maaltijd.

In de SmartThings-app komen alle huidige IoT-apps samen, zoals Samsung Connect, Smart Home, Smart View. Met de overzichtelijke SmartThings-app kun je elk SmartThings-enabled device bedienen, of dat nu je huishoudelijke apparaten, televisies of mobiele devices zijn. De SmartThings-app is vanaf komend voorjaar beschikbaar.

Om IoT toegankelijker te maken en de fragmentatie te verminderen, blijft open innovatie een centraal thema in Samsungs IoT-strategie. Het bedrijf werkt hiervoor samen met partners zoals het Open Connectivity Forum (OCF) om algemene standaarden op te stellen voor de hele industrie. OCF is wereldwijd de grootste organisatie op het gebied van IoT-standaardisatie. Samsungs airconditioner en de Family Hub-koelkast waren wereldwijd de eerste producten die een OCF-certificering ontvingen. Alle apparaten die in de toekomst een OCF-certificering ontvangen, zijn geschikt voor SmartThings.

Bouwen aan een connected toekomst
Samsung blijft onverminderd investeren in baanbrekende technologieën, zo kondigde het bedrijf op CES aan. In 2017 investeerde Samsung meer dan $ 14 miljard in R&D en werden de investeringen in Samsung NEXT opgeschroefd. Dit initiatief speelt een sleutelrol in de transformatie van Samsung tot volledig hard- en softwarebedrijf. Alleen al in het afgelopen jaar steunde Samsung NEXT 29 startups. Ook werden vier bedrijven overgenomen die een vooraanstaande rol spelen op gebieden als IoT, artificial intelligence (AI) en augmented reality.

In 2017 richtte de onderzoekstak van Samsung, Samsung Research, een nieuw AI Center op. Dit soort toekomstgerichte initiatieven sluiten naadloos aan bij Samsungs activiteiten in Korea en Silicon Valley.

Knox beveiligt IoT-platforms
Een grotere connectiviteit vereist een verbeterde beveiliging en daarom is Samsung ook op dit vlak zeer actief. Het bedrijf gaat de Samsung Knox-technologie opnemen in de connected devices, zoals Smart TV’s, mobiele producten en slimme huishoudelijke apparaten. Voor optimale veiligheid in het hele IoT-ecosysteem werkt Samsung aan de introductie van veiligheidsrichtlijnen voor derden die gebruik maken van SmartThings. De richtlijnen, waaronder veiligheidsvereisten en certificeringsstandaarden, worden in de eerste helft van 2018 gelanceerd.

Samsungs IoT-belofte op CES
Een samenvatting van Samsungs IoT-aankondigingen op CES 2018:

• Thuis: Vanaf dit jaar hebben alle Samsung Smart TV’s die worden verkocht in de VS Bixby. De TV communiceert naadloos met de Family Hub koelkast. Hierdoor kun je van alles plannen, van TV-kijken tot wat je eet. De nieuwe Family Hub verschijnt in 2018 en draait op het SmartThings-ecosysteem.

• Kantoor: Samsung geeft een nieuwe invulling aan kantoorruimten. De Samsung Flip, de digitale flipover, maakt samenwerken nog makkelijker. Stuur bijvoorbeeld draadloos de brainstormuitkomst op de flipover naar de smartphones en notebooks van collega’s. Zo kun je sneller content en ideeën met elkaar delen.

• Onderweg: Samsung voert de overgang naar 5G aan. Dat leidt tot talloze nieuwe kansen. Zo onthullen Samsung en HARMAN op CES hun visie op veiliger autorijden. Het Samsung Digital Cockpit platform combineert 4G LTE en 5G-connectiviteit voor nieuwe mogelijkheden in informatievoorziening, entertainment en aansturing van IoT-apparaten. De Telematics Control Unit (TCU) ondersteunt communicatie tussen de auto en de omgeving, variërend van auto’s, wegen, netwerken tot voetgangers. De auto wordt zich zo volledig bewust van de omgeving en kan er adequaat op reageren