fbpx

Sony introduceert nieuwe smartphones

Sony Mobile Communications onthult vandaag de Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2 – de nieuwste toevoegingen aan zijn populaire super mid-range lijn, met premium Sony camera technologie, vernieuwd design en krachtige prestaties:

• Nieuw design met vingerafdruksensor geïntegreerd in de achterkant;
• 23MP Exmor RS™ for mobile camera in de Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra;
• 8MP selfie-camera met extra wijde lens (120°) in de Xperia XA2 en Xperia L2;
• Dual selfie camera in de Xperia XA2 Ultra: 16MP camera met Optische Beeldstabilisatie en 8MP camera met extra wijde lens (120°);
• Android 8.0 Oreo™ en Qualcomm Snapdragon™ 630 Mobile Platform in de Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra

Xperia XA2 – Een nieuw design met premium Sony camera technologie
De Xperia XA2 bevat een 23MP camera met Sony’s grote 1/2.3” Exmor RS™ for mobile image sensor, met een ISO-waarde tot 12800 voor de beste foto’s met weinig licht. Deze nieuwe smartphone is bovendien in staat om video op te nemen in 4K resolutie, waarmee meer kleur wordt vastgelegd en helderdere beelden schiet. Daar wordt in de Xperia XA2 bovendien de mogelijkheid om in 120fps slow motion video’s te maken, om actie en beweging te dramatiseren. Selfies kunnen ge maakt worden met de 120° extra wijde 8MP selfie-camera, waar werkelijk iedereen op past. Het 5.2” Full HD scherm is helderder, scherper en kleurvoller en is geïntegreerd in een nieuw randloos design met simpelweg meer scherm. Het scherm van de Xperia XA2 is namelijk 0.2” inch groter dan zijn voorganger, terwijl de afmeting van het toestel gelijk gebleven zijn. Om ervoor te zorgen dat de Xperia XA2 lang meegaat, is het scherm gemaakt van het duurzame Corning Gorilla Glass.

Het ontgrendelen van de Xperia XA2 is simpel, met de vingerafdruksensor die is geïntegreerd aan de achterzijde van het toestel. Onder de motorkap bevindt zich het Qualcomm Snapdragon™ 630 Mobile Platform en een 3.300 mAh batterij, om te zorgen voor snelle en vloeiende prestaties zonder je druk te hoeven maken over een lege batterij. Gebeurt dit toch, dan ondersteunt de Xperia XA2 Quick Charging om binnen enkele minuten weer urenlang van deze smartphone te kunnen genieten (hiervoor is Quick Charger UCH12W nodig). De Xperia XA2 draait op Android 8.0 Oreo™ en is beschikbaar in maart in de kleuren Silver, Black en Blue voor een verkoopadviesprijs van €349,-.

Xperia XA2 Ultra – De ultieme “dual selfie” camera smartphone
Gemaakt om de allerbeste selfies te maken, beschikt de Xperia XA2 Ultra over een dual front-camera; een 16MP front-camera met Optische Beeldstabilisatie en 8MP front-camera met extra wijde 120° lens. Allebei deze selfie-camera’s beschikken over een flits. Aan de achterkant beschikt de Xperia XA2 Ultra over dezelfde 23MP camera module als de Xperia XA2, inclusief 4K video opnemen en 120fps slow motion mogelijkheden. De Xperia XA2 Ultra heeft Sony’s meest levendige 6” Full HD scherm tot op heden – gemaakt van het sterke en duurzame Corning Gorilla Glass. De batterij bestaat uit 3.580 mAh – de grootste batterij die Sony ooit in een smartphone heeft verwerkt -, waardoor het toestel langdurig gebruikt kan worden. Xperia XA2 Ultra wordt aangedreven door het Qualcomm Snapdragon™ 630 Mobile Platform en kan makkelijk ontgrendeld worden met de vingerafdruksensor aan de achterkant.

De Xperia XA2 Ultra beschikt over Android 8.0 Oreo™ en beschikbaar in drie kleuren: Silver, Black en Blue. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van €429,- en ligt in maart in de winkels. Xperia L2 – een groot scherm, langdurige batterij en geavanceerde selfie-camera. De Xperia L2 beschikt over een 5.5” HD scherm om optimal te genieten van video’s, te browsen en social media in de gaten te houden. Aan de achterkant zit ook een 13MP camera, terwijl de 8MP front-camera beschikt over een extra wijde lens van 120°. De 3.300 mAh batterij betekent dat de telefoon de hele dag te gebruiken is. Ook de Xperia L2 kan gemakkelijk ontgrendeld worden met de vingerafdruksensor aan de achterkant van het toestel. Xperia L2 wordt geïntroduceerd in twee kleuren: Black en Gold en draait op Android 7.1.1 Nougat. De Xperia L2 heeft een verkoopadviesprijs van €249,- en is beschikbaar vanaf de vierde week van januari.